Zuid-West Nederland

Market Pride Scheveningen

In dit project werken alle ketenpartners in de visketen samen. Vissers, de visafslag, een visgroothandel, een verpakker en een visspeciaalzaak zetten zich gezamenlijk in om een betere marktpositie te realiseren voor de Noordzeevis die wordt gevangen voor de eigen kust. Het is het geheel aan activiteiten van vangst, verwerking, verpakking en ontwikkeling van nieuwe houdbaarheidstechnieken en concepten voor meer gebruiksgemak, die dit project uniek maken.

Het project heeft als belangrijk bijkomend doel de verbetering van het imago van vis en de visserij bij de Nederlandse consument. Hier wordt aan bijgedragen door middel van het inzetten van bekende koks, de ontwikkeling van nieuwe recepturen en het benutten van testpanels van consumenten.

Wat de visserij betreft staan de nieuwe, duurzamere vormen van vis centraal, zoals flyshooten, twinrig en staandwant. Wat betreft vissoorten worden relatief onbekende vissoorten als inktvis, mul en poon, maar ook bekende soorten als kabeljauw, schol en tong in het project betrokken.

Terug naar het overzicht
Projectleider
Johan van Nieuwenhuijzen
Hoofdaanvrager
Johan van Nieuwenhuijzen
Betrokken organisaties
United Fish Auctions NV
Startdatum
januari 2008
Contactgegevens
Mr. Snijderweg 5, 3251 LJ Stellendam
0187 491 377
jvn@unitedfishauctions.com